Portfolio

Electronisch Cliënten Dossier Stichting WonenPlus


Project Omschrijving

Het afgelopen jaar is i-Minded samen met zorginstelling WonenPlus (begeleid werken en wonen voor mensen met een beperking) flink in de weer geweest met de gezamenlijke ontwikkeling van een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Een traject waarin WonenPlus de zorgvraag van de cliënt als uitgangspunt in kaart bracht om van daaruit functionaliteiten te bedenken en te ontwikkelen in één integrale oplossing: CareSupport.

Zorg draait om mensen...
ECD's zijn er in alle soorten en maten. In die zin is CareSupport geen unieke applicatie. Wèl uniek is dat CareSupport een ECD is dat niet uitgaat van achtereenvolgens indicatie, budget, zorg, cliënt... CareSupport begint bij de cliënt, de mens die zorg nodig heeft. Wat is het beeld van de cliënt, wat is zijn of haar droom, welke wensen en vragen heeft de cliënt en wat zijn haar of zijn doelen - op korte en lange termijn. Als die vragen ingevuld kunnen worden met hulp van de begeleiders van WonenPlus dan draait zorg om pas echt om mensen...

Uitrol en planning
De ontwikkeling van CareSupport is medio maart 2015 in de afrondende fase beland. In april en juni 2015 volgen diverse test- en pilotfases en worden de medewerkers van Stichting WonenPlus opgeleid in het gebruik van de applicatie. In - of na - de zomerperiode wordt de applicatie bedrijfsbreed uitgerold en in gebruik genomen.

Project openen
 • Skills:

  • .NET
  • HTML
  • Responsive / Adaptive
  • Scripting / jQuery
  • SQL
  • SSL
 • Stichting WonenPlus

  Stichting WonenPlus is actief in de provincie Limburg. Zij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook mensen met een lichamelijke of psychiatrische beperking, of een combinatie hiervan, kunnen een beroep doen op de dienstverlening van Stichting WonenPlus.

  De samenwerking tussen Stichting WonenPlus en i-Minded werd concreet in 2013 met de ontwikkeling en implementatie van een intranet. Inmiddels is er sprake van een intensief partnership met de ontwikkeling van een eigen Electronisch Cliënten Dossier als belangrijkste exponent.