Actueel

Maak je al gebruik van Posts op Google Mijn Bedrijf?

Google Posts is een optie die Google medio dit jaar toegevoegd heeft aan Google Mijn Bedrijf. Door je bedrijf te claimen in Google Mijn Bedrijf zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens direct in Google getoond worden wanneer iemand een zoekopdracht op je bedrijfsnaam, of bv. een lokale zoekopdracht (jouw product of dienst i.c.m. plaatsnaam) uitvoert.


Wanneer iemand i-Minded in Google zoekt, ziet het resultaat er bijvoorbeeld zo uit:

Op desktop:Op mobiel:
Deze optie wordt door heel veel gebruikers zeer gewaardeerd en gebruikt. Wees je daar als bedrijf bewust van! Kijk eens naar je eigen zoekgedrag…het is een feestdag, je verveelt je te pletter en wilt iets ondernemen. Bij gebrek aan betere ideeën bedenk je dat een bezoekje aan het lokale plantencentrum wel een goede besteding van je dag is. Dus wat doe je? Je gaat het internet op, opent Google en zoekt op de bedrijfsnaam van het plantencentrum. Je hoopt nu direct in Google te kunnen zien of het plantencentrum op deze feestdag open is. In de Google Mijn Bedrijf vertoning zie je vervolgens de openingstijden en je wilt ervan uit kunnen gaan dat deze kloppen. Maar de twijfel slaat toe en je ziet jezelf toch genoodzaakt om ook de website te bezoeken en daar te controleren of er dezelfde openingstijden vermeld worden. Heel vervelend en je merkt dat er al enige irritatie ontstaat als blijkt dat deze gegevens ook nog eens niet met elkaar overeenkomen.
 
Herkenbaar?
Waarschijnlijk heb je zelf ook al eens een soortgelijke ervaring gehad, maar heb je er toen ook bij stilgestaan hoe jouw eigen bedrijf vermeld wordt in Google? Wij zien nog heel vaak dat bedrijven hier (te) weinig aandacht aan besteden en bijvoorbeeld wel op de website vermelden dat er aangepaste openingstijden gelden, maar dit niet ook even in Google Mijn bedrijf plaatsen. Een gemiste kans, want je maakt het de klant net weer wat moeilijker om de benodigde informatie te vinden.
 
Dus een tip voor de komende feestdagen: pas je openingstijden ook in Google Mijn Bedrijf aan.
 
Maar goed, nu terug naar het oorspronkelijke onderwerp: “Posts” in Google Mijn Bedrijf.
Google is de functionaliteiten van Google Mijn Bedrijf steeds verder aan het uitbreiden en de laatste nieuwe functie is “posts”. Deze functie moet je echt even bekijken want hiermee plaats je namelijk een bericht/update over jouw bedrijf dat direct in Google getoond wordt (onder je bedrijfsgegevens). Dus men hoeft niet eens naar je website, of social media kanaal te gaan maar ziet direct in Google wat je te melden hebt, zoals:

  • Aankomende training.
  • Gepland evenement of workshop.
  • Tijdelijke actie of aanbieding.
  • Nieuw blog artikel.
  • Een nieuw product of dienst.
  • Etc. 

Ideaal aan deze functie is, dat je het bericht kunt voorzien van een afbeelding EN een actiebutton. Voor de actiebutton kun je kiezen uit een aantal opties, zoals meer informatie, reserveren en bestellen. Achter die actiebutton kun je een link naar je website plaatsen. Wij gebruiken de posts bijvoorbeeld om onze trainingen onder de aandacht te brengen:
Ga er gewoon eens mee aan de slag.
De komende feestdagen zijn een uitgelezen kans om eens te gaan testen met Google Posts. Plaats bijvoorbeeld je speciale kerstaanbiedingen of kerstmenu en gebruik een passende actiebutton om mensen naar je website te verwijzen. Organiseer je een speciaal evenement? Bijvoorbeeld een Sylvester party? Maak dan gebruik van de optie evenement. Door deze aan te zetten kun je de vermelding uitbreiden met datum en tijd.

En wil je weten wat men doet na het zien van je post? Klik dan op het bericht in je dashboard en je ziet de resultaten. 
Ga gewoon de mogelijkheden eens uitproberen en maak het bijhouden van je Google Mijn Bedrijf vermelding een structureel onderdeel van je online marketing activiteiten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Google MijnBedrijf en Posts? Neem dan contact met ons op, wij geven graag advies.

Bron: i-Minded

Geplaatst op: 24-11-2017

« Vorige pagina


Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK