Actueel

404 pagina niet gevonden: een gemiste kans

Het kan voorkomen dat iemand die jouw website wilt bezoeken terecht komt op een pagina die niet (meer) bestaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, de bezoeker heeft een foutje gemaakt bij het intypen van het webadres, de bezoeker heeft van iemand anders een verkeerde link gekregen, je hebt zelf een link gedeeld maar die betreffende pagina later weer verwijderd, etc.


Is de bezoeker de weg kwijt? Wijs hem de weg met een goede 404 pagina.

Als een bezoeker op een niet bestaande pagina terecht komt, wordt er door de webserver een standaard foutcode gegeven. Deze standaard melding informeert de bezoeker dat de pagina niet meer bestaat. Door de manier waarop deze melding wordt getoond, zal de bezoeker ontmoedigd worden en afhaken. Deze bezoeker ben je dus kwijt! Een gemiste kans, want je had de aandacht van deze bezoeker kunnen behouden door de standaard foutmelding te vervangen met een mooi vormgegeven pagina.

Wijs de bezoeker de weg met een mooi vormgegeven 404 pagina.
Met een goede 404 pagina kun je de bezoeker correct informeren over het feit dat er iets fout gegaan is en hem de weg wijzen naar een andere pagina binnen de website. Door gebruik te maken van sprekend beeldmateriaal en een pakkend tekst kun je de aandacht van de bezoeker lang genoeg vasthouden om hem te overtuigen niet weg te klikken. Die bezoeker heb je dan weer mooi kunnen behouden.

Een mooi vormgegeven 404 pagina biedt je ook de kans om iets grappigs te doen.
Iets dat normaal gesproken niet zou passen binnen de rest van de content op je website. Zoek je inspiratie? Zoek gewoon eens op voorbeeld 404 pagina in Google en je zult versteld van de creativiteit. Wil je weten hoe de 404 pagina van jouw favoriete website eruit ziet? Typ dan gewoon het webadres met achter de schuine streep (/) een verkeerd woord, bv: www.i-minded.nl/help.

Heb je een website van i-Minded, maar je 404 pagina nog niet laten opmaken?
Daag ons dan uit, want wij laten graag onze creativiteit los op deze verborgen pagina‘s.

Bron: i-Minded

Geplaatst op: 23-05-2017

« Vorige pagina


Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK